galway2

GALWAY – IRSKA (The Emerald Isle)

Uzrast: 16+

Cijena: 2,300 euros – dvije sedmice

             3,120 euros – tri sedmice

Kada:   21/06/2015 – 12/07/2015

Ne možete nam prebaciti da ne nudimo izbor. Irska je jedno od onih mjesta koje ne smijete propustiti da posjetite jer je tako drugačija , pa ipak u mnogim važnim stvarima ista, tako da ćete se osjećati kao kod kuće.

Da počnemo sa sličnostima, Irci su toliko prirodno gostoljubiv narod tako da već od starta znate da ćete se fino osjećati; oni vole da upoznavaju ljude, da pričaju i da se zabavljaju. Takodje imaju dobru hranu koja dolazi iz zemlje koja je ‘mekana i zelena’.

Galway je vrlo interesantan i prometan grad na Atlanskoj obali koji je okrenut prema Americi. On je toliko raznobojan; a raznobojno okrečene fasade zgrada i starih i novih daju jednu posebnu notu gradu pogotovo u ljetnjem period kada je živ i gdje možete sresti puno mladog svijeta i zastanuti da bi čuli ulične svirače koji su posvuda u gradu.

galway

Irska kompanija će nas direktno odvesti iz Dubrovnika do Dablina, glavnog grada Irske gdje ćemo imati vremena da razgledamo grad. Autobusom ćemo nastaviti put do Galway koji je otprilike 1 sat udaljen gdje se nalazi škola sa svojim modernism smještajnim kapacitetima.

Ovo je kurs za malo starije polaznike koji su zaista fokusirani na poboljšanje engleskog jezika. Irci imaju visok standard predavanja engleskog jezika kao i u Britaniji i gdje ćete imati 30 časova engleskog jezika nedjeljno umjesto 20.

Jasno je svima da danas moramo biti jako fluentni u engleskom danas zbog poslovnih prilika jer moramo da komuniciramo na svima zajedničkom jeziku. Ipak nam se dešava da teško ‘probijemo led’ kada treba progovoriti jezik. Rješenje je jednostavno tako što ćete se utopiti u svijet gdje ćete govoriti engleski i gdje ćete steći potpuno novo iskustvo.